(Na) schoolse activiteiten

Als de reguliere schooltijd er op zit kunnen kinderen vier en twaalf jaar meedoen aan Brede School activiteiten. 

Een doel dat ArenaTalent voortdurend nastreeft tijdens de naschoolse activiteiten is het vergroten/stimuleren van de sociale vaardigheden, door coöperatieve werkvormen in te zetten. Teamsporten, samen koken, technieklessen of vergaderen over een voorstel/plan: je doet het samen…een mooie kans vooral voor  kinderen die dat extra nodig hebben, ook voor later.

SPELEN EN LEREN

ArenaTalent ziet kinderen graag verdergaan in een pas ontdekt talent.

Daarom werken wij samen met (basis)scholen, sportverenigingen, het Instituut Creatieve Ontwikkeling, de bibliotheek en andere instellingen en clubs. Dat maakt de stap naar zo’n nieuwe hobby gemakkelijker.

Zorg en aandacht op specifieke gebieden

ZORG OP MAAT

ArenaTalent heeft een inspanningverplichting naar de school toe, als het gaat om het monitoren van de ontwikkeling van haar leerlingen. Wij zetten ons niet alleen in voor kinderen die iets extra’s nodig hebben, maar rapporteren ook naar de desbetreffende leerkrachten naar de ontwikkeling van het kind. Daarom bieden wij speciale programma’s aan voor een kleine groep kinderen. Bijvoorbeeld

  • een programma voor kinderen in echtscheidingssituaties
  • sporten met een extraatje voor motorische ontwikkeling
  • leerlingen die in de IZC zitten

Het opstarten van de activiteit gaat altijd in overleg met de scholen.

KINDEREN ONTDEKKEN EN ONTWIKKELEN TALENTEN

Wie zou het niet willen: dat zijn kind zijn/haar talenten ontdekt en ontplooit? Schilderen met een echte kunstschilder, verhalen schrijven met  een deskundige schrijver. Kinderen beleven ongekende plezier en passie, en vinden het geweldig en merken ook “ik ben er nog goed in ook”. Deze ontdekking geeft het kind veel persoonlijke zelfvertrouwen, en voelt het kind zich ook competent. Het vroegtijdig ontdekken en ontwikkelen van je talenten, komt later van pas bij beroepskeuze of in de vrije tijd.

KINDEREN ONTWIKKELEN HUN TAALVAARDIGHEID

Taalontwikkeling staat hoog op de agenda bij de ArenaTalent: taal als doel en middel. Taal is immers van groot belang voor de maatschappelijke ontwikkeling van het kind. Daarom verzorgt de ArenaTalent, voor Brede School speciale taalactiviteiten, die specifiek raakvlakken hebben met de schooldoelen (SLO). Naast wat ze op kinderopvang, op de peuterspeelzaal en op school al leren.

 
 
RAPPORTEREN EN AANBEVELINGEN

ArenaTalent houdt de ontwikkeling van haar deelnemers/leerlingen nauw in de gaten. Desgewenst kunnen er op elke mogelijke gelegeheid interventies plaatsvinden. Aan het eind van elke lessenserie/workshopserie ontvangt de contactpersoon van de school een rapportage over de leerlingen, met betrekking tot de doelen die centraal stonden in de activiteit. Verder worden er aanbevelingen gedaan, om de ontwikkelingen voort te zetten.

Cursussen

WERELD ORIËNTATIE

Wij hebben op dit vakgebied specifiek gekeken naar de kerndoelen, die het ministerie van OWC heeft gesteld.

Voor meer informatie over Oriëntatie op de wereld en culturen klik op "meer".

EDUCATIEF

Omdat kinderen het liefst spelenderwijs leren, hebben wij taal activiteiten geselecteerd, die dit vakgebied stimuleren/bevorderen.

Voor meer informatie over Educatie klik op "meer".

MEDIA

Ieder kind is uniek. In ieder kind schuilt er een filosoof, op zijn eigen manier. Ieder kind krijgt bij ons een kans, om dit te laten zien.

Voor meer informatie over Media klik op "meer".

TECHNIEK

Ontwerpend en ontdekkend leren is een zeer effectieve manier om (plus)leerlingen de mogelijkheid te geven om in aanraking te komen met techniek.

Voor meer informatie over Techniek klik op "meer".

NATUUR

Kinderen met groene vingers, worden sel ontdekt. Hier vindt u erg leuke/uitdagende activiteiten die deze intrinsieke zorg kunnen bewerkstelligen.

Voor meer informatie over Natuur en Omgeving klik op "meer".

SPORT

Door mee te doen met spelletjes en sporten doen kinderen belangrijke sociaal-emotionele vaardigheden op. Leer samen spelen en teleurstellingen verwerken.

Voor meer informatie over Sport en Bewegen klik op "meer".

EXPRESSIE

Tijdens deze lessen/activiteiten is het een gelegenheid om je talenten/vaardigheden (verder) te ontwikkelingen.

Voor meer informatie over Expressie en Muziek klik op "meer".

CULTUUR

Samen leren koken. De kinderen leren gezonde gerechten koken en raken bekend met verschillende kooktechnieken.

Voor meer informatie over Kunst en Cultuur klik op "meer".

CREATIEF

Met een steuntje in de rug, lukt het jou om jezelf te verwoorden. ArenaTalent heeft professionals die jou graag willen helpen.

Voor meer informatie over Creatief klik op "meer".

Gezond leven

Tijdens al ons activiteiten bieden wij de leerlingen iets aan. Dit doen wij heel bewust. Wij geven de leerlingen slechts gezonde en verantwoorde snacks/tussendoortjes.